Sailing4u

Sailing4u is een jong bedrijf, dat zich steeds verder ontwikkelt, vooral op het gebied van evenementen en het transport van jachten.
Als oprichter en eigenaar heb ik van 1993 tot 2011 bij een evenementenbedrijf op het gebied van autosport en karting gewerkt en ben daar 18 jaar verantwoordelijk geweest voor evenementen op locatie, logistiek en transport. Met een schat aan ervaring heb ik echter na een jarenlange fijne samenwerking gekozen voor een eigen onderneming.

Ik wilde iets gaan doen met mijn passie: de watersport, en besloot mijn ervaring in te zetten op evenementen op en bij het water.
Voor velen is het organiseren van een evenement een lastige klus, een locatie zoeken, wat zijn de mogelijkheden, wat willen we en wat zijn de kosten, allemaal vragen en problemen die je tegenkomt. In mijn vorig loopbaan heb ik geleerd creatief en ruim te denken. Overal is een oplossing voor.

Zowel privé als zakelijk vaar ik al 25 jaar op schepen met afmetingen variërend van 8-40 meter.
Sinds mijn start, heb ik ruim 30.000 km gevaren in europa voor bekende jachtbouwers en makelaars. Ook hier komt een stukje organisatie en ervaring bij kijken; denk aan tijdsplanning, vaarroutes uitstippelen, stremmingen nagaan, weersomstandigheden, kosten begroten, documenten regelen, etc.
Iedere tocht blijft een nieuw avontuur.

Door mijn nautische opleiding en ervaring begeleid ik tevens de Offshore Rib Rally als Rally Director. Aan deze rally doen snelle rubberboten met 250 pk mee, die met snelheden van ruim 100 km per uur rally’s varen door heel europa. Ik ben verantwoordelijk voor alles wat er op het water gebeurt: het weer, de veiligheid, routekaarten, controleposten, wedstrijdprotesten, etc.

Voor velen op het water blijft manoeuvreren een lastige zaak. Zodra er wat meer wind is zijn sluizen en havens een groot probleem en soms een angst. Ik probeer deze booteigenaren binnen een dag vertrouwen te geven met hun eigen boot en leer ze wat trucs voor moeilijke omstandigheden.

Gerda Reijgwart is sinds november 2012 mede-eigenaar geworden. Wij  werken samen met een vaste crew van medewerkers, die per opdracht worden ingehuurd. 

Mijn vaste crew ik zien u graag eens tegemoet. U bent van harte welkom op ons kantoor op Nautisch Centrum Nicolaas Witsen in Alkmaar!

Bert Jan Reijgwart